Gulfstream lansira najbolji avion do sada

Gulfstream Aerospace kompanija uzdrmala je avio industriju pre nekoliko dana, kada je lansirala novi biznis džet za 19 putnika, nazvan G700…

Kao najnoviji model ovog brenda, on će se nadmetati sa Bombardier Global 7500. Predstavljen tokom ovogodišnjeg Business Aviation Association Convention & Exhibiton događaja u Las Vegasu, novi Gulfstream avion pokreću sasvim novi Rolls-Royce motori visoke snage, a on nudi prelazni opseg od 13.000 kilometara.

Inače, ovo je najveći avion konstruisan od strane General Dynamics podružnice, sa rasponom krila od 31.39 metara i najvišom i najširom kabinom u industriji, koja je 17.35 metara dugačka, 1.91 metar visoka i 2.49 metara široka. Prostrana kabina može imati do pet odvojenih prostora, sa dovoljno sedišta za do devetnaest putnika, odnosno prostora za spavanje za deset osoba. Raspored takođe sadrži trpezariju / konferencijsku salu sa šest mesta za sedenje, kao i vrhunski master apartman sa privatnim tušem.

Pored svega toga, G700 će imati i veliku kuhinju sa odvojenim delom za posadu, koji se može pretvoriti u putničku ložu, 20 Gulfstream Panoramic ovalnih prozora, kao i novi kirkadijski sistem rasvete koji smanjuje stres i umor usled promene vremenske zone, imitirajući zalazak i izlazak sunca tokom dugih letova.

Kao što smo već naveli, G700 pokreću dva masivna Rolls-Royce Pearl 700 motora, koji generišu potisak od 8278.0608 kilograma. G700 ima maksimalnu brzinu od Mach 0.925 / 1.110 kilometara na čas, sa maksimalnim prelaznim opsegom od 13.900 kilometara i maksimalnom visinom od 15.545 metara.

Ipak, verujemo da neće samo putnici biti oduševljeni ovim avionom, jer će piloti svakako ceniti vrhunsku Gulfstream Symmetry Flight Deck palubu, sa aktivnim kontrolama osetljivim na dodir i brojnim bezbednosnim sistemima, poput Predictive Landing Performance sistema, Enhanced Flight Vision sistema i Synthetic Vision tehnologije.

Glufstream G700 je već prošao kroz 14.000 sati laboratorijskog testiranja, sa pet test aviona, i u potpunosti je spreman za proizvodnju. Budući klijenti će svoje Gulfstream G700 avione dobiti tokom 2022.godine.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group