Gulfstream G550 oborio brzinski rekord

Pre nekoliko dana, kompanija Gulfstream Aerospace objavila je da je njihov G550 business džet oborio još jedan brzinski rekord…

Ovog puta, avion je leteo od Šangaja do Sijetla za 10 sati i dvadeset devet minuta. U aprilu, G550 avion je krenuo sa šangajskog Hongqiao internacionalnog aerodroma u 14:09 po lokalnom vremenu, a u Sijetl je sleteo u 9:38 po lokalnom vremenu. Dakle, avion je preleteo 5.123 nm sa prosečnom brzinom od Mach 0.85.

“G550 nas uvek impresionira i nastavlja da obara rekorde i održava svoju vrhunsku reputaciju”, kaže Mark Burns, predsednik Gulfstream brenda.

G550 model smatra se jednim od vrhunskih poslovnih aviona, a u funkciji je od 2004.godine. Njega pokreću dva Rolls-Royce motora, ima maksimalni opseg od 6.750 nm pri brzini krstarenja na duge staze od Mach 0.80, sa osam putnika i četiri člana posade. Sa kabinom koja je dugačka 13 metara, ovaj avion ima sedišta za 19 putnika, dok može ponuditi mesto za spavanje za osam putnika u četiri kabinske zone.

U ponudi su privatna kabina, konferencijska sala, prostor za zabavu i odvojeni deo za odmor posade. Ako želite da radite tokom leta, ovaj avion vam može ponuditi bežičnu mrežu, satelitsku komunikaciju, kao i Iridium telefon i fax/štampač.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group