GTC4 Lusso T je toliko dobar da predstavlja bolji izbor od V12 rođaka

Više slika

Više slika

Pre dve godine, kompanija Ferrari predstavila je svoju liniju Lusso T GTC4...

Turbo četvorosed, sa predivnim shooting brake stilom karoserije, esencijalno je daleko pristupačniji i dostupan automobil od Lusso GTC4 varijante sa V12 motorom.

GTC4 Lusso T izašao na tržište, Ferrari je razvijao brže i moćnije mašine. S stoga, nameće se pitanje da li je ovaj model zaista vredan novca koji je za njega potrebno izvdvojiti. Model sa dvoje vrata, deli dosta toga sa svojim GTC4 Lusso rođakom, ali takođe poseduje i veoma bitne razlike.

Umesto velikog V12 motora zapremine 6,3 litara, koji stvara 680 ks i 697 Nm obrtnog momenta, T verzija poseduje V8 varijantu. Kao što mu ime implicira, ovaj model poseduje 3,9 litara veliki V8 motor sa dva turbo punjenja, dobar za 602 ks i 760 Nm obrtnog momenta. Iako je motor najznačajnija razlika, GTC4 Lusso T takođe odustaje od pogona na svim točkovima u korist zadnje vuče.

Pre samog predstavljanja Portofino linije, koja deli identičan turbo motor sa osam ventila, GTC4 Lusso T predstavljao je ulazni model Ferrari postavke. Za razliku od ostatka opsega, GTC4 Lusso poseduje mogućnost za prevoz ostalih putnika.

Sa svim što Ferrari nudi, da li je GTC4 Lusso T i dalje dobar izbor? Kelley Blue Book preuzima odgovornost na sebe i želi da nam odgovori na ovo pitanje.

Na prvi pogled postaje jasno da ova vrsta karavana nije nalik ni jednom drugom modelu koji je Ferrari kreirao. Njegova postavka vešanja, turbo V8 motor i prostrani prtljažni prostor čine automobil grand tourerom umesto divljačkom trkačkom mašinom. Sa tim u vezi, ovo ne znači da nije zabavan u krivinama, sasvim suprotno, jer sa karakteristikama kao što je upravljanje na zadnjoj osovoini, ovaj model može da učini sve.

Na kraju dana, za svakoga ko može da živi bez V12 motora, GTC4 Lusso T predstavlja neverovatnu mašinu koja je uvek vredna razmatranja, posebno za sve kupce koji su na tržištu u potrazi za luksuznim super GT automobilima i svakako je dosledan Ferrari oznake.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group