Grejanje u automobilu ne radi? Evo šta je uzrok !!!

Ako vam grejanje u automobilu ne radi, onda obratite pažnju na nivo antifriza u vozilu...

Veoma mali broj ljudi ovo zna, ali antifriz, odnosno rashladna tečnost u vozilu je neophodna i za grejanje vozila. Da biste ovo shvatili, pokušaćemo da vam objasnimo na koji način se vrši grejanja kabine i kako klima uređaj greje pomoću rashladnog sistema.

Tečnost za hlađenje vašeg automobila ulazi u motor i tamo se zagreva. Zatim ta tečnost odlazi do hladnjaka gde se ponovo hladi i ponovo ulazi u motor. Takav proces kruženja tečnosti omogućava da vaš motor ostane hladan i da se ne pregreje. Međutim, topla tečnost koja izlazi iz automobila je zadužena za grejanje koje imate u automobilu. Toplota iz tečnosti se pomoću ventilatora transportuje u kabinu i tako dobijate fino grejanje bez kojeg ne biste mogli da pobedite zimu.

Dakle, ako u vašem vozilu nema dovoljno antifriza, on ne može da se zagreje i da transportuje toplotu do unutrašnjosti vaše kabine. Zato je ovo prva stvar koju morate proveriti ako primetite da vam grejanje radi loše ili da uopšte ne radi.

Ako  u vašem vozilu antfriza ima dovoljno, a grejanje ne radi, onda je najbolje da potražite stručnu pomoć mehaničara, jer je verovatno reč o težem problemu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group