Graciozni ples po ledu ekstremno retkog Pagani modela skupljeg od sedam miliona evra

Više slika

Više slika

Pagani je kreirao svega pet primeraka Huayra Codalunga modela, od kojih svaki vredi preko sedam miliona evra, ali čak ni retkost ovih jedinica nije sprečila jednog vlasnika da provoza svoju mašinu oko ledom okovane staze u okviru The ICE St. Moritz događaja, održanog pre nekoliko dana...

The ICE St. Moritz događaj, poznat i kao International Concours of Elegance, postao je tokom nekoliko proteklih godina ključni datum u evropskom kalendaru i konstantno privlači različite klasične i moderne modele performansi koji se izlažu, ali i voze oko ledene trkačke staze. Ovoga puta, vrlo malo automobila je uspelo da privuče pažnju kao ekstremno retki Huayra Codalunga.

Ovaj posebni Huayra Codalunga deluje kao prva od pet jedinica koje je Pagani predstavio sredinom prošle godine. Ofarban u neverovatnu mat plavo/belu nijansu i postavljen na komplet unikatnih šestokrakih točkova sa zlatnim finišima, predivni automobil snimljen je od strane popularnog jutjubera Varryx, koji je prisustvovao događaju kako bi uhvatio čitavu akciju.

Izlazeći na ledenu stazu, vozač Pagani modela bio je više nego srećan da pusti ovaj ljuti multimilionski italijanski hiperautomobil da se malo zaigra i proklizava. Međutim, sva vožnja po smrznutoj stazi izvedena je pri prilično niskim brzinama, tako da je nešto i pošlo po zlu, retka Huayra verovatno ne bi bila oštećena.

U poređenju sa standardnim Huayra modelima, Codalunga je duži model za 36 centimetara, ali ipak teži svega 1.280 kilograma. Kompanija Pagani je za izgradnju ovog modela inspiraciju crpela iz vozila dugog repa koja su se takmičila na Le Mans trkama tokom šezdesetih godina prošlog veka, čineći ga dužim i uglađenijim od regularnog automobila.

Ispod predivne nove karoserije ovog novog Huayra modela nalazi se poznati šestolitarski V12 duplog turbo punjenja, koji je zadužen za stvaranje 840 ks i 1.100 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group