Giulietta GT dobija motor iz 4C

Alfa je na proteklom frankfurtskom auto salonu tokom prošlog meseca predstavila osveženu verziju modela Giulietta, a izvori sada javljaju da Ialijani pripremaju GTA verziju koja bi se smestila na sam vrh ponude ovog modela, odnosno iznad verzije 1750 TBi Cloverleaf koju bi u osnovi i zamenila.

AutoExpress javlja da bi Alfa trebala da vrati na tržište oznaku GTA i u tu verziju da ugradi 1,75 4-cilindrični turbobenzinski motor iz modela 4C. Iako je reč o motoru iste zapremine kao i onaj u Cloverleafu za potrebe modela 4C taj pogonski sklop je temeljno dorađen što ga je učinilo lakšim, snažnijim i ekonomičnijim, a za Giuliettu GTA snaga bi mu mogla biti i povećana.

Ovaj aluminijski motor je 22 kg lakši, upotrebljava direktno ubrizgavanje, najveću snagu i momenat razvija pri većem broju okretaja, a uparen sa 6-stepenim TCT prenosom bi Giulietti trebao da omogući ubrzanje do 100 km/h za manje od 6,5 s.

Time bi u Alfi dodatno iskoristili tehnologiju razvijenu za 4C i iskoristili odličnu atmosferu koja se stvorila oko tog automobila, sa obzirom da pohvale ne prestaju, i proširili bi je na ostatak ponude.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group