Gde se sada nalazi Tesla Roadster koji je lansiran u svemir?

Prošlo je dve godine otkako je Elon Mask poslao svoj Tesla Roadster automobil u svemir, uz pomoć SpaceX Falcon Heavy rakete...

Tokom tog perioda, Tesla je prešao zaista veliki put. Programer Ben Pirson upravlja sajtom koji se zove „Where is Roadster?“ koji za cilj ima praćenje jarko crvenog Maskovog Tesle i Starmana koji nosi svemirsko odelo i sedi na mestu vozača. Prema Pirsonovom sajtu, Tesla je prešao veliki put, tačnije 1.6 milijardi kilometara, otkako je lansiran u svemir 6.februara 2018.godine.

Kako stoji na sajtu, Tesla je 346.9 miliona kilometara udaljen od Zemlje, kreće se brzinom od oko 9.656 kilometara na čas. Trenutno se nalazi blizu Marsa, ako možemo reći da je 154.6 miliona kilometara blizu, u svakom slučaju.

Sasvim električni sportak je trenutno u svojoj drugoj orbiti oko Sunca, a istraživači su ranije već izračunali da će se 2096.godine naći na nekoliko stotina hiljada kilometara od naše planete. Moramo napomenuti da su sve ovo samo procene, te da nijedan podatak ne može biti shvaćen sasvim precizno.

Štaviše, tek ćemo kasnije imati priliku da vidimo kako se Tesla i njegov neustrašivi vozač bore sa nedaćima svemira, posebno sa visokim stepenom radijacije. Sada, možemo čak reći da Starman više ne mora biti za volanom čuvenog automobila, već da je on lagano odleteo daleko u crni ambis beskrajnog svemira.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group