Garažirani 1972. Corvette kabrio sa svega 1.556 km na satu

Više slika

Više slika

Nekada ni sami nismo svesni koliko smo srećni ili jednostavno ne posedujemo znanje o tome što posedujemo...

Tako je makar sa pojedinim ljudima, čiji slučajevi nisu usamljeni, ali se svi zajedno svrstavaju pod vrstu koja je definitivno rođena pod srećnom zvezdom. Ipak, ovaj pojam se veoma često registruje u Americi, gde pojedine osobe jednostavno uspevaju sve da iznenade.

Zapravo, jedan čovek iz Pensilvanije koji u svom posedu ima pravi dragulj autoindustrije, Chevrolet Corvette Convertible model iz 1972. godine, koji sada dolazi javno sa neverovatnom pričom vezanom za njega.

Tačnije, te davne 1972. godine, Džim Kevan star nešto malo preko dve decenije, uputio se u salon Grabiak Chevrolet kako bi podneo zahtev za preuzimanje novog ZR1 Corvette modela. Uprkos novcu koji je bio potreban za kupovinu ovog, sada već ikoničnog automobila, vlasnici oficijalnog predstavništva kompanije uspeli su da ubede Kevana da ZR1 nije preterano pametan izbor zbog njegove ogromne snage koja se nalazi ispod haube.

Kevan je konačno popustio i umesto njega kupio tada najnoviji 454 Corvete automobil. Nedugo nakon kupovine svog automobila, vlasnik je želeo da ga osigura, ali je kvota postavljena na ovaj modela bila preko hiljadu dolara godišnje, što je ogromna para, posebno kada se u obzir uzme da je automobil koštao 6.200$.

Shodno tome, ovaj nesrećni automobil nije osiguran, niti je vožen do dan danas.

"Svi su me moji drugovi pitali kako mogu da posedujem novi Corvette model u garaži i da ga ne vozim uopšte? Ja sam im odgovarao da nemam drugog izbora i ne smem da rizikujem. Nalazio sam se usred procesa kupovine novog doma. Moja žena i ja smo se venčali i planirali decu, tako da ni u kom slučaju nisam smeo da se kockam sa osiguranjem, a, koliko god me to ubijalo, ovaj prelepi automobil morao je da  ostane u garaži", izjavio je Kevan.

Brzim premotavanjem do ove godine, nailazimo na pomalo prašnjav, ali veoma dobro očuvan model, koji poseduje svega 1.566 pređenih kilometara na odometru i vredi čitavo malo bogatstvo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group