Frenk Stefenson redizajnirao legendarni Ferrari F40

Najpoznatiji auto dizajner odlučio je da starom modelu da modernizovan izgled...

Ferrari F40 je jedan od najznačajnijih superautomobila ikada dizajniranih, ali to nije zaustavilo poznatog dizajnera Frenka Stefensona u pokušaju da redizajnira prvi proizvodni automobil koji je prešao brzinu od 320 km / h.

Oblik F40 deli vrlo malo zajedničkog sa ostalim Ferrarijevim modelima koji su došli pre njega, ili onima koji su došli posle njega. Stefensonov redizajnirani F40 uključuje mnoštvo značajnih promena na spoljašnjosti superautomobila koji ne samo da transformišu njegov izgled već bi poboljšali i aerodinamičke performanse.

Na prednjoj strani, Ferrari je dobio novi nos koji je zašiljeniji i uključuje istaknutu rešetku. Pored toga, Stefenson je na poklopac motora ugradio veliki NACA kanal. Značajne promene su takođe napravljene na krovu F40 gde vrata uključuju prozore koji obuhvataju deo krova. Aerodinamična ogledala su takođe postavljena više na A-stubove kako bi automobilu dao  prepoznatljiv izgled.

Vidljive su promene i na bočnim stranama F40, uključujući primenu dva velika usisnika za vazduh koji pomažu srednjem motoru da dobije svež vazduh, istovremenopodpomagajući hlađenje zadnjih kočnica. Izmene su završene pozadi sa uvećanim zadnjim krilom koje povećava potisnu silu.

Vrlo je malo verovatno da će Ferrari ikada lansirati automobil koji liči na F40, ali ako neko naruči modernu interpretaciju F40 u budućnosti, voleli bismo da izgleda ovako.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group