Francuska policija ispresovala dva BMW modela zbog učešća u paljenju guma

Francuska policija nije se šalila kada je odlučila da uništi dva BMW 3 Series modela nakon što su oni navodno snimljeni tokom driftovanja na javnim ulicama grada Tourville-la-Riviere u Normandiji...

Jedan od vlasnika ovih nesrećnih modela tvrdi da mu nije ponuđena prilika da se brani pravnim putem pre nego što je njegovo vozilo u potpunosti spljeskano.

Francuska policija podelila je snimak i fotografije višebojnog E46 modela i žutog E36 3-Series modela koji su zdrobljeni u presi. Zajedno sa ovim materijalom, policija je napoisala ’pravda zahteva uništavanja vozila’, nakon što su oni navodno učestvovali u ilegalnim aktivnostima tokom prošlog maja.

Na Instagram platformi, na kojoj je čitav problem i nastao, jedan od vlasnika tvrdi da je njegov žuti E36 konfiskovan zbog slike ekrana na kojoj priznaje da je drifrtovao, ali u napuštenoj industrijskoj zoni. Nekoliko dana nakon što je njegov post postavljen na ovoj društvenoj mreži, stigli su ljudi iz saobraćajne policije i zaplenili mu vozilo ispred kuće.

Vozač tvrdi da nije dobio bilo kakvu priliku da organizuje svoju odbranu pre nego što je njegov ljubimac uništen. Uprkos tome što tvrdi kako bi prihvatio kaznu i sve regulisao, on ipak naglašava da je drobljenje njegovog modela ipak bilo nepotrebno i prekomerno, dok istovremeno prikuplja novac za advokata i priprema ozbiljnu tužbu.

Sudeći prema stranici koja je zadužena za prikupljanje sredstava za pravnu borbu vlasnika, ističe da je vozilo zaplenjeno dok je vlasnik bio na poslu i nije mu čak pružena ni prilika da izvuče svoje privatne stvari iz njega. Advokatska firma je izabrana za borbu u ovom slučaju i njen advokat će zastupati vlasnika tokom prvog saslušanja koje će se održati 15. januara sledeće godine.

Vlasnici ovih BMW modela kako deluje suočili su se sa posledicama definisanim zakonima predstavljenim pre pet godina i namenjenim za kažnjavanje kaskaderske vožnje u Francuskoj. France Bleu prenosi da je ovaj zakon pretvorio običnu kaskadersku vožnju u kažnjivo delo koje sa sobom donosi do tri godine zatvora i kaznu od 75.000 evra, ukoliko uključuje alkohol i druge faktore, naravno. Pored toga, vozači koji učestvuju u ovakvim nelegalnim akrobacijama mogu ostati bez dozvole do tri godine, sa zaplenom modela kao jednom od opcija, takođe.

Ove drakonske mere uvedene su nakon što je tadašnji ministar pravde tvrdi da su se nesreće zbog ovakve vožnje povećale za 1.400% u francuskoj, a iako se ovakav tretman nikako ne sviđa čoveku koji je postavio fotografiju, kao ni njegovim pratiocima, vesti iz ove zemlje sugerišu da bi ovaj zakon mogao postati još rigorozniji, sa dokumentima iz sedmog aprila ove godine koji navode da je francuski ministar unutrašnjih poslova zamolio policiju da se još žustrije upuste u borbu protiv ilegalnih kaskaderskih vožnji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alann 🚯 (@alann_abt)

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group