Fordov litarski EcoBoost drugu godinu za redom proglašen najboljim agregatom godine

Fordova EcoBoost tehnologija je još jednom dobila priznanje. Njegov litarski trocilindrični turbo ponovo je proglašen agregatom godine. 

Fordov litarski trocilindraš s EcoBoost oznakom koji možemo naći ispod prednjeg poklopca Focusa i Fieste, kao i modela B-MAX, C-MAX i Grand C-MAX, ponovo je proglašen agregatom godine u izboru svetskih novinara. Uz priznanje u ukupnoj klasi, ovaj mališan dobio je i ono u klasi do jedne litre. U klasi do 1.4 litre slavio je Volkswagenov 1.4-litarski TSI, dok je u klasi od 1.4 do 1.8 litara nagradu osvojio 1.6-litarski turbo koji su razvili BMW I PSA.

U klasi do dve litre najboljim je proglašen BMW-ov 2.0-litarski turbo , dok je u klasi do 2.5-litara nagradu dobio Audijev 2.5-litarski turbo sa pet cilindara složenih u red. Nagradu za najčistiji motor dobio je Fiat za svoj 0.8-litarski dvocilindrični CNG motor.

Najbolji sportski motor je 6.3-litarski V12 iz Ferrarija F12Berlinetta, a isti motor je proglašen najboljim i u kategoriji iznad 4 litre. U kategoriji do 3 litre priznanje je dobio Porscheov 2.7-litarski bokser iz Caymana, dok je u kategoriji do četiri litre najboljim proglašen McLarenov 3.8-litarski V8 iz modela MP4-12C.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group