Ford započinje evropsku proizvodnju novih EkoSport terenaca

Više slika

Više slika

Ford Motor Company usmerava svoj fokus na svepopularnijem segmentu u Evropi i u Rumuniji započinje proizvodnju najnovijeg Ford EcoSport malog terenskog automobila...

Odluka o izgradnji novih EcoSport modela u Evropi umesto da se nastavi uvoz vozila iz fabrike kompanije u Indiji, pomoći će kompaniji Ford da odgovori na sverastuću potražnju ovih modela na starom kontinentu.

"EcoSport je još jedan primer rasta kompanije Ford i njenom sve jačem uticaju u celom svetu, uključujući i terenski segment", izjavio je Stiven Armstrong, potpredsednk za odnose sa javnošću i predsednik kompanije Ford. "Sa povećanom potražnjom EkoSport modela i kompaktnih terenskih automobila u globalu, sada je pravo vreme da se proizvodnja u Evropi lokalizuje kako bi pogodovala svim potrebama kupaca."

Rumunski predsednik Klaus Iohanis, premijer Mahai Tudose i ostali glavni državni zvaničnici, zajedno sa lokalnim glavešinama, pridružili su se masi od gotovo 4.000 radika kompanije Ford, prilikom spuštanja prvog modela EcoSaport sa trake fabričkog pogona.

Ukupna prodaja terenaca američkog proizvođača na evropskom tržištu porasla je za 27% u toku prethodne godine i zvanično iznosi svaku četvrtu registraciju novih putničkih vozila. Porast prodaje terenaca kompanije u Evropi porasla je za 30% do kraja prethodne godine i za 27% tokom 2017. godine.

Terenci su kreirali i dodatna radna mesta takođe. Do kraja ove godine Ford je stvorio dodatnih 1.700 radnih mesta u rumunskoj fabrici, što je dovelo do ukupnog broja radnika u motornom i automobilskom segmentu na 3.900. Ukupna investicija u rumunsku fabriku kompanije Ford iznosi jednu milijardu evra, od preuzimanja fabrike u martu 2008. godine.

Kraiova je samo srce proizvodnje EcoSport modela u Evropi, uključujući i Rusiju, oposkrbljujući ukupno 56 tržišta na četiri kontinenta. Ovde su uključeni Velika Britanija, Nova Kaledonija u Okeaniji, Turkmenistan, Centralna Azija i Južna Afrika.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group