Ford S-Max ili Renault Espace

Dva moderna MPVa na tržištu su Frod S-Max i Renault Espace, a oba su otkrivena na sajmu u Parizu...

 

Na površini nude isto : solidan stil, moderan enterijer, gedžete i sedam sedišta, ali su u stvari veoma različiti u konceptu i egzekuciji. 

S-Max nije otišao popularnim putem crossovera, kojem se sve više modela okreće, već je ostao odan korenima. Jedna od stvari koja ga je činila unikatnim u svom sektoru je što se na putu ponaša skoro kao Mondeo na kojem se bazira. Nije mu falilo praktičnosti, ali je gubio bitku protiv francuskih konkurenata, a jedan od njih je Renault Espace. 

Sada, kada su tu nove generacije oba modela, pogledajmo šta je dobro kod kog modela. Novi Espace verovatno bolje izgleda većini potencijalnih kupaca i iako izgleda viši od odlazećeg modela, to nije istina, iako dolazi sa većim rastojanjem od puta. 

Renault je takođe prestao da ga zove MPV i kategorizuju ga kao crossover. Takođe, oblik mu dozvoljava više prostora unutra nego kod S-Max modela, što je veoma poželjno kod ovog segmenta. 

Još uvek čekamo na detaljne prezentacije oba modela, a u ovom trenutku možemo samo da vam pokažemo uporedne slike. Šta vi mislite?

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group