Ford osvojio šest Euro NCAP nagrada

Ford je osovojio šest Euro NCAP nagrada za napredna rešenja, i po tome je vodeći u auto industriji, a nove generacije modela Kuga i Fiesta osvojile su 5 zvezdica...

Ford je prvi proizvođač automobila koji je osvojio šest različitih Euro NCAP nagrada za izuzetne tehnološke inovacije, nakon što je primio nagradu za MyKey sistem na novoj Fiesti i SYNC sistem za pozivanje hitne pomoći u potpuno novom B-MAX-u, novoj Fiesti, C-MAX-u, Focusu i potpuno novom modelu Kuga.

Ford je takođe postigao maksimalnu ocenu - pet zvezdica za bezbednost za novi model Ford Kuga i novu Fiestu od nezavisne organizacije za procenu bezbednosti vozila posle njene poslednje runde kreš testova.

"MyKey i SYNC sa asistencijom za poziv u hitnim slučajevima su ne samo nove tehnologije za Ford u Evropi, to su tehnologije koje nikada ranije nisu viđene u malim automobilima", kaže Endrju Džonson /Andrew Johnson/, supervizor u kancelariji za bezbednost automobila u Ford Evropa. "Oduševljeni smo što je Euro NCAP prepoznao našu posvećenost da funkcije kao što su ove stavimo na raspolaganje što većem broju kupaca."

Tehnologija MyKey na novoj Fiesti omogućava roditeljima da postave određena ograničenja mladim vozačima, kojima se promoviše bezbednija vožnja - ograničavanjem maksimalne brzine vozila i smanjenjem maksimalne jačine zvuka iz audio sistema. Ona takođe ranije pruža upozorenje o maloj količini goriva, sprečava prevremeno deaktiviranje bezbednosnih funkcija, uključujući elektronsku kontrolu stabilnosti i Active City Stop sistem, a isključuje audio sistem, ako vozač i suvozač nisu vezani.

U slučaju nesreće, sistem za povezivanje u vozilu (SYNC) za funkcijom pozivanja hitne pomoći (SYNC with Emergency Assistance) omogućava putnicima potpuno novog B-MAX-a da pozovu lokalne operatere usluga hitne pomoći na 26 jezika, koji se govore u 40 evropskih regiona, po čemu je Ford vodeći u auto industriji. On koristi informacije iz GPS uređaja ugrađenog u vozilo, mapa i mobilne mreže da ukaže na lokaciju udesa i poziva hitne službe putem Bluetoothom povezanog mobilnog telefona nekog od putnika. Ta tehnologija je takođe dostupna na novoj Fiesti, C-MAX-u, Focusu i novoj Kugi.

Ford je već osvojio Euro NCAP Advanced nagrade za Active City Stop - sigurnosni sistem osmišljen da pomogne vozačima da izbegnu sudare pri niskim brzinama – u potpuno novom B-MAX-u i Focusu. Ford Focus je takođe već osvojio nagrade za napredna rešenja sa sistemima Driver Alert (upozorenje vozaču), Forward Alert (upozorenje o saobraćaju ispred vozila) i Lane Keeping Aid (pomoć za „držanje“ linije).

"Euro NCAP Advanced nagrade prepoznaju bezbednosne inovacije na najvišem nivou", kaže Michiel van Ratingen, generalni sekretar Euro NCAP. " Ford je pokazao svoju posvećenost time što su napredne bezbednosne funkcije dostupne na širokom spektru vozila i potpuno zaslužuje sve svoje nagrade."

Pet zvezdica na Euro NCAP testovima nova Kuga je dobila time što je postigla 88 odsto bodova za ukupnu zaštitu - najviši dosadašnji rejting za SUV-ove srednje veličine, kao i 94 odsto bodova za zaštitu odraslih i 86 odsto za zaštitu dece. Nova Kuga takođe nudi SYNC sa funkcijom pomoći u hitnim slučajevima, Active City Stop i Blind Spot Information System koji svetlosnim upozorenjem na ogledalu na vratima ukazuje da je potencijalna opasnost  u „mrtvom uglu“ vozača.

Nova Fiesta je pet zvezdica na Euro NCAP postigla sa 83 odsto bodova za ukupnu zaštitu, 91 odsto za zaštitu odraslih i 86 odsto bodova za zaštitu dece. Kao i debitanta MyKey, prva u segmentu nudi Active City Stop sistem i SYNC sa funkcijom pozivanja pomoći u hitnim slučajevima, dok je za za dodatnu zaštitu pri udesima više od 50 odsto njene karoserije napravljeno od čelika visoke i ultra visoke čvrstoće.

"Bezbednost je u srži svega što radimo i ove ocene - pet zvezdica za oba nova modela, Kugu i Fiestu, pokazuju odlične bezbednosne performanse naših vozila", kaže Stuart Southgate, direktor u kancelariji za automobilsku bezbednost u Ford Evropa. "Fordovi inženjeri rade veoma naporno da obezbede mir našim kupcima i njihovim članovima porodice i prijateljima, koji putuju u našim vozilima."

Van Ratingen dodaje: "Da bi se postiglo pet zvezdica, vozila moraju da pružaju odličnu zaštitu sa svih strana, a oba modela – i Fiesta i Kuga su zadovoljili stroge Euro NCAP zahteve. Visok rezultat modela Kuga u SUV kategoriji pokazuje šta se može postići inovativnim dizajnom i pametnim tehnologijama."

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group