Ford nudi ograničenu seriju GT modela sa legendarnom liverijom

Više slika

Više slika

Novi GT automobil poseduje eksterijer i enterijer unikatnih boja i ekskluzivne finiše točkova...

2018. Ford GT boće dostupan u novoj ograničenoj liniji Heritage, koja se zasniva na legendarnoj liveriji GT40 Mark IV modela trkačkog modela koji je predstavljao pobednika LeMans takmičenja 1967. godine, koji je do cilja na prvom mestu predstavio potpuno američki tim sastavljen od Dina Gurnija i A.J. Fojta.

"Prilikom stvaranja doslednog naslednika ove veoma interesantne edicije, logično je da smo se okrenuli prvoj i istorijskoj pobedi američkog tima koji se sastojao od Dena Gurnija i A.J. Fojta", izjavio je Dejv Perik, globalni direktor Ford Performans odeljenja. "2018 Ford GT ’67 Heritage edicija kreirana je u čast ove pobede sa modernim pristupom prilikom kreiranja jednog od najvažnijih modela u trkačkoj istoriji kompanije Ford."

Ford GT ’67 Heritage varijanta sastoji se od Race Red finiša eksterijera sa belim trkačkim šarama i izloženim karbonskim paketom. Sportski automobil poseduje Frozen White No. 1 grafiku na vratima i haubi, dvadesetoinčne alu felne livene iz jednog komada u srebrnoj i satenskoj boji sa crnim obodima. Crveni klipovi kočnica i srebrni poklopci retrovizora kompletiraju celokupan izgled modela.

Enterijer je dobio nove kožne presvlake za sedišta i karbonska vlakna sa crvenim akcentnim šavovima, čiji se stil prenosi na upravljač automobila. Sigurnosni pojasevi su sada u crvenoj boji, dok pedale poseduju anodizovanu sivu nijansu. Satensko tamne komponente od nerđajućeg čelika korišćene su na kontrolnoj tabli, panelima vrata i određenim delovima kao akcentni elementi.

"Prvi model Heritage edicije predstavljao je veliki uspeh i odatu čast našoj istoriji kao reinterpretacija LeMans pobednika", rekao je Garen Nikogsijan, dizajner eksterijera nove linije. "Kombinovanje novog modela Ford GT sa osvajačem LeMans titule GT40 Mark IV trkačkim automobilom, jednostavno je nešto što moramo nastaviti u budućnosti", dodao je.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group