Ford neće praviti rezove u Evropi kako je ranije najavljeno

Više slika

Više slika

Ford je negirao nedavne tvrdnje o tome da će uskoro ukinuti 24.000 radnih mesta u Evropi, zajedno sa modelima kao što je Mondeo…

Ova vest stigla je od publikacije The Sunday Times, a bazirana je na procenama Morgan Stanley analitike. Sudeći prema ovoj analizi, Ford bi trebalo da ukine 12% svojih radnih mesta od ukupno 202.000 iz evropskih operacija, kao deo glavnog reprograma.

Ford zaista planira restruktuiranje svojih operacija na starom kontinentu, gde je bio u gubicima od preko 73 miliona dolara između aprila i juna meseca ove godine. Izveštaji su dalje navodili da će američka kompanija prekinuti proizvodnju Mondeo, Galaxy i S-Max modela, i zameniti ih profitabilnijim krosoverima.

Ford je negirao sve ove izveštaje i idao zvanično saopštenje koje glasi:

“Mi trentno posedujemo najjaču postavku vozila u Evropi. Naš brend će na regularnoj bazi procenjivati buućnost svojih proizvodnih planova, bazirano na preferencama kupaca i trendovima koji su tog trenutka aktuelni, a trenutno nikakvih promena neće biti. Mondeo ostaje ključni deo naše proizvodne linije na starom kontinentu. Predstavili smo poboljšanja za ovu liniju ranije ove godine, a ona se sastoje od novih pogonskih linija, ali eksterijernih i enterijernih promena, zejedno sa onim koje ćemo izvršiti na Mondeo Hybrid liniji.”

“Broj izubljenih radnih mesta licitiran od strane brojnih medija predstavlja čiste spekulacije i mi ih uopšte nećemo komentarisati. Kao što smo već naveli u našem izveštaju vezanom za drugi kvartal ove godine i zaradu u junu, naši evropski poslovi zahtevaju sveukupan redizajn, kako bi dostigli svoje dugoročne ciljeve.

Proizvođač automobila takođe je odbacio tvrdnje da razmatra ukidanje proizvodnje S-Max MPV modela. Ford proizvodi Modeo i dve varijante MPV vozila u svojoj fabrici u Valensiji, zajedno sa Kuga i Connect automobilima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group