Ford kreirao pametne presvlake za sedišta


Ova sedišta su kreirana 3D tehnologijom i pružaju dosta sjajnih mogućnosti...

Tehnologija 3D šivenja sada je postala moguća i Ford je prvi koji je rešio da ovu tehnologiju iskoristi za kreiranje novih automobilskih sedišta. Ford je sada prvi put kreirao pametne presvlake za sedišta koje su napravljene od posebnih materijala koji nude posebne pogodnosti.

Ovi materijali u sebi sadrže različite provodnike, koji omogućavaju da ove presvlake poseduju mnogobrojne senzore koji mogu osetiti bolove u leđima, temepraturu tela i mnogo toga, pa se na taj način ove presvlake prilagođavaju korisniku i čine da mu vožnja bude udobnija i lepša.

Ove presvlake takođe imaju u sebi i poseban generator statike koji skuplja elektricitet koji se stvara trljanjem vozačeve odeće o sedište. Na ovaj način generiše se besplatna enegrija koja se skladišti i koja se može koristiti za punjenje telefona i drugih pametnih uređaja.

Takođe, Iz Forda tvrde da se pomoću 3D tehnologije šivenja mogu kreirati presvlake koje će odgovarati potrebama korisnika i koje će izgledati kako god oni to požele, tako da će u budućnosti svako moći sa lakoćom da kreira i ulepša enterijer svog vozila.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group