Ford GT predstavlja jedan od najboljih automobila za vožnju

Ford GT modeli su relativno redak prizor na evropskim putevima, ali je AutoTopNL kanal nedavno imao priliku da testira jedan od ovih američkih sprtaka...

Iako GT možda nema istu snagu kao pojedini njegovi rivali, ova mašina i dalje izgleda kao nešto što je neverovatno interesantno za vožnju.

Jedan od najunikatnijih aspekata vezanih za Ford GT modele jeste činjenica da je njihova osnovna dizajnerska funkcija bilo trkanje i takmičenje u 2016 24 Hours of Le Mans trci, sa jednim ciljem - osvajanjem te klase i proslavljanjem pedesete godišnjice od pobede GT40 linije. Ford je ostvario taj cilj i uskoro je krenuo sa proizvodnjom i isporukom druge generacije GT modela, koja zapravo predstavlja blažu varijantu sportskog automobila.

Zbog svojih trkačkih korena uopšte ne čudi što se ovaj automobil nalazi među najtvrdokornijima i najfokusiranijim ulično legalnim superautomobilima predstavljenim u poslednjih nekoliko godina. Video koji vam predstavljamo omogućuje pravi uvid u to kako izlgeda voziti jednu od najprepoznatljivijih i verovatno najprefinjenijih američkih mašina današnjice.

Ford GT pokreće EcoBoost V6 motor zapremine 3,5 litara, sa dva turbo punjenja, koji je u mogućnosti da razvije masivnih 647 ks i 746 Nm obrtnog momenta u originalnoj formi, ali se ova snaga popela na 660 ks u modelima iz 2020. godine. Uparen sa ovom V6 mašinom dolazi sedmostepeni Getrag menjač duplog kvačila, a uprkos tome što ona nije V8, kao što bi se moglo očekivati od superautomobila, njen zvuk je izvanredan, posebno kada je za simfoniju zadužen izduvni sistem kompanije Akrapovic.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group