Ford Evropa povećava proizvodnju nove Kuge

Ford Evropa je danas saopštio da planira da u ovoj godini poveća proizvodnju potpuno nove generacije SUV-a Ford Kuga za 10 odsto ili 8.000 jedinica, kako bi udovoljio povećanoj potražnji za ovim modelom. Kompanija, koja povećava proizvodnju u svojoj fabrici Valensija, u Španija, saopštava da sada očekuje da ove godine, po prvi put, godišnja produkcija Kuge u Evropi dostigne 100.000 jedinica. Kuga se takođe proizvodi u mestu Jalabuga, u Rusiji.

Nova Kuga je početkom ove godine postala široko dostupna u Evropi i već na startu beleži uspeh. U februaru prodaja ovog modela je porasla 27 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Prodaja u SAD, gde se ovo vozilo prodaje kao Escape, u martu je porasla za 28 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, što je rekordna mesečna isporuka svih vremena, dok je prodaja u prvom kvartalu 2013. veća za 25 odsto u poređenju sa 2012. 

Povratne informacije od klijenata koji su kupili ovo vozilo o potrošnji goriva, prostoru, dinamičnosti u vožnji i pametnim tehnologijama, kao što je hands-free sistem za vrata prtljažnika koja se otvaraju laganim pomeranjem stopala, veoma su pozitivne. Kuga je takođe dobila maksimalnih pet zvezdica za bezbednost na Euro NCAP testovima. 

"Nova Kuga je pametniji SUV koji nudi širok spektar tehnologija, uključujući prvo u segmentu hands-free otvaranje vrata prtljažnika, a u njoj u Evropi debituje i Fordov globalni sistem inteligentnog pogona na sve točkove”, rekao je Roelant de Waard, potpredsednik za marketing, prodaju i usluge u Ford Evropa. "Ovaj značajan rast proizvodnje je vrlo obećavajući početak u nastupu SUV modela koji je predvođen novom Kugom, ali i poluga Fordovog istorijskog liderstva u terenskim vozilima u Severnoj Americi i drugim regionima, koje će u Evropu doneti potpuno novi EcoSport, a kasnije i Ford Edge." 

Ford je saopštio da očekuje da će u narednih šest godina u Evropi prodati više od milion SUV-ova, dok bi vozila iz ovog segmenta do 2016. trebalo da čine 10 odsto svih prodatih Fordova u regionu. Potpuno novi kompaktni EcoSporti će na tržište biti uveden krajem 2013-te, a kasnije će uslediti sledeća generacija modela Ford Edge, većeg višestrano upotrebljivog vozila premijum klase koje je popularno u SAD i na drugim tržištima. 

Nova Ford Kuga je na Euro NCAP testovima postigla 88 odsto bodova za ukupnu zaštitu, što je najviše do sada za SUV-ove srednje veličine, takođe i Euro NCAP Advanced nagradu za Ford SYNC sistem za hitnu pomoć, koji, nakon nesreće, poziva hitne službe na odgovarajućem lokalnom jeziku u regionu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group