Ford Edge stiže u Evropu

Još jedan Fordov model će postati tzv. "globalni automobil", tj. Ford će proširiti broj tržišta na kojima će biti dostupan, a u ovom konkretnom slučaju radi se o modelu Edge, većem SUV-u baziranom na Mondeu, koji bi uskoro trebao da stigne na evropska tržišta... 

 



Recimo da se ovaj automobil u Severnoj Americi prodaje još od 2007. i trenutno je na tržištu prisutna njegova osvežena verzija (na slici).

Ford će ovaj novi "globalni SUV" predstaviti sledećeg meseca u Los Angelesu, a na evropskim bi se tržištima trebao naći tokom naredne godine i tada će postati treći SUV (Ecosport i Kuga) i najveći model u Fordovoj evropskoj ponudi.

Motori će biti preneti iz Mondea, a na njegov će dizajn takođe uticati ova limuzina. U Fordu smatraju da upravo u ovom segmentu imaju jako puno da ponude tržištu i da će lansiranje novog SUV-a pomoći jačanju Fordovog tržišnog položaja, odnosno povećanju prodaje.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group