Focus RS protiv 9 rivala!

Ford tvrdi da je Focus RS kralj među hatchback automobila, ali što se nas tiče dok ne vidimo da je pobedio sve konkurente, ništa nije gotovo...

 

Autotrader ih je okupio sve i u pitanju je ozbiljna ekipa. Tu je Mercedes A45 AMG, Honda Civic Type R, Seat Leon Cupra 290, Audi RS3, Subaru WRX STI, BMW 135i, Renault Megane 275 Cup-S, Peugeot 308 GTI 270 i VW Golf R. Focus RS ima težak zadatak ispred sebe. 

Brzi hatchback modeli nisu novost i sada ih ima više nego ikada pre. Tradicionalan pogon na prednje točkove više nije jedina opcija, pošto je sada u ponudi dosta modela sa AWD pogonom. Čak i ljubitelji zadnjeg pogona imaju izbor, hvala BMWu. 

Novi Focus RS šalje snagu na sva 4 točka kroz AWD sistem koji dolazi sa Drift modom. 2.3 motor sa turbo punjačem EcoBoost dolazi sa 345ks i 440Nm obrtnog momenta. Ovo mu omogućava da ubrza od 0 do 100km/h za 4,7 sekundi i stigne do maksimalne brzine od čak 266km/h. 

Da li u ovakvoj konkurenciji Ford Focus RS može stvarno da postane kralj? Da biste saznali, moraćete da se zavalite i pobrinete se da vas niko ne uznemirava narednih pola sata. Uživajte.

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group