Restauracija Karma modela oštećenog poplavom

Više slika

Više slika

Hibridni pogonski sklop može ili ne mora biti dobar i funkcionalan, ali prava lepota Fisker Karma modela leži u njegovom ukupnom dizajnu...

Ukoliko neko ume ili poznaje prave ljude, veoma lako može zameniti ovaj pogonski sklop sa dobrim starim V8 motorom, kako bi dobio pobedničku kombinaciju. Ovaj posebni model koji vam predstavljamo upravo čeka jednog takvog entuzijastu koji će napraviti novo čudo ispod haube, zameniti mu motore i ponovo ga učiniti besmrtnim.

Ovo ušta gledate jeste Fisker Karma model iz 2012. godine i prema navodima oštećen je u jednoj poplavi. Verovatno je postao žrtva uragana koji je te godine protutnjao Nju Orleansom, ili je jednostavno pretrpeo određena oštećenja vodom, nije precizirano, a, ni toliko važno. Ono što ipak jeste, to je da je njegov električni sklop potpuno uništen, tako da ako ikada iko ponovo bude poželeo da vozi ovaj automobil, mora da ga opremi novim agregatom.

Na svu sreću Henrik Fisker, dizajner Karma modela, između ostalih, predstavlja deo obimne operacije koja će se pobrinuti da upravo ovaj posao bude završen. Kompanija VLF Destino će zameniti dvolitarski turbo motor sa četiri cilindra i njegove dve prateće električne jedinice, V8 agregatom kompanije GM, koji poseduje 6,2 litra zapremine, super punjenje, 630 ks i 819 Nm obrtnog momenta, identičnim kao u poslednjoj verziji Corvette ZR1 automobila.

VLF takođe menja i prednju masku, zajedno sa još nekim elementima, što će na kraju definitivno rezultirati još boljim izgledom, dok će automobil moći da ubrza do sto iz mesta za manje od četiri sekunde, što će još boje predstavljati ovaj legendarni model sa početka ove decenije.

Da li su ove modifikacije modela Karma u VLF konačne, ili će biti još nekih promena, još uvek sa sigurnošću ne možemo da tvrdimo, ali će ova konverzija definitivno predstavljati obiman projekat koji će obeležiti naslovne strane.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group