Fiat Cinquecento sa motorom Kawasaki Ninja ZX-14R modela


Fiat Cinquecento je veoma kompaktna mašina, prilično obična i bazna, gradska jedinica, čija se proizvodnja završila približno pre dvadeset godina, a pored toga što je obeležio dobar deo naše automobilske industrije, ovaj model je moderni unuk te legendarne 500 linije...

Kao što horde obožavalaca malog Fiat automobila znaju, fabrička varijanta vam svakako neće pružiti bilo kakvo adrenalinsko uživanje, sa druge strane, modifikovani primerci su oduvek bili više nego zabavni za vožnju.

Za početak, automobil koji vidite više ne poseduje svoj orginalnih benzinski motor, jer je on zamenjen nešto većim, montiranim u sredini. Novi pogonski sklop dolazi ni manje, ni više, već sa modela 2012 Kawasaki Ninja ZX-14R, supermotocikla sa brutalnim performansama, 12.000 motornih rotacija u minuti i suludih 250 ks.

Sa širokim rubovima točkova, zaduženim za pružanje prostora novim felnama umotanim u trkačke gume, specijalno prilagođenim prednjim delom, vidnim izduvom i još nekoliko modifikovanih delova, ovaj Cinquecento definitivno zaslužuje status "spavača".

Ista priča se nastavlja i u enterijeru putničke kabine, gde je originalna kompozicija gradskog automobila potpuno ogoljena i jedine stvari koje su ostale jesu jedno sedište, kavez protiv obrtanja, trkački upravljač i osnovna instrument tabla. Ludi Cinquecento je snimljen ne tako davno na trkačkoj stazi, gde je pokazao da zaista leti sa novim motorom i pruža neverovatne performanse u stilu rasnih trkača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group