Fiat 124 Spider povučen iz prodaje

Stanovnici Velike Britanije više neće moći da kupe ovo sportsko Fiat vozilo...

Fiatova verzija Mazde Mx-5, nije baš najbolje prošla na tržištu u Velikoj Britaniji, što je dovelo do toga da Fiat obustavi prodaju ovog modela u ovoj zemlji. Samo 7.800 primeraka Fiat Spider 124 je prodato od 2017. godine, Što je izuzetno mali broj prodatih modela. Stručnjaci kažu da je razlog niske prodaje taj što je Fiat 124 za 1100  funti skuplji od same Mazde Mx-5, što dovodi do toga da se kupci više opredeljuju za Mazdu.

Iako je 124 Spider kreiran po modelu Mx-5, ovo je u suštini drugačliji automobil, sa potpuno redizajniranim enterijerom i eksterijerom. Ipak, velika većina smatra da je cena ovog auta prevelika za italijansko vozilo i zbog toga je 124 Spider model pravi promašaj Fiat kompanije.

Ipak, ovo ne znači da će ovaj auto loše proći i u drugim zemljama. U rodnoj Italiji on postaje sve popularniji i izgleda da će ubrzo postati i najomiljeniji italijanski kabriolet.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group