Ferrariji budućnosti

Posle jednoglasne odluke, Gran Premio Assoluto, nagrada koja se daje pobednicima Ferrarijeve Top Design škole je otišla kod Manifesta, studije koju su napravili studenti škole ISD Rubika...

 

Žiri je imao težak posao kako bi izabrali jedan od mnogih koncept automobila koje su predstavili kolekcionari, dizajneri i inžinjeri, ali i vozači. Tu je bio Jay Kay, Sebastian Vettel, Paolo Pininfarina, Andrea Militello, Nick Mason, Flavio Manzoni, Rodolfo Gaffino Rossi, Aldo Colonetti, Franco Cimatti i Nicola Boari. 

Pobedu je odnela zaokruženost Manifesto dizajna, pošto su studenti uspeli da kreiraju odličnu viziju automobila, odličan spoj eksterijera, kabine i pokretačke snage, a tu je i spektakularan sistem otvaranja vrata. 

FL model od Romana Egorova je naglašen kao jedini dizajn koji se fokusirao na kabinu, sa neonvencionalnim oblikom, a kreator je iskombinovao luksuzne i plemenite materijale, pre nego karbonsko kožne opcije.

Ferrarijev Premio Speciale je odlučen online glasanje, a dobio ga je de Esfera, koncept koji je napravilo troje studenata i Hongik univerziteta iz Seula, Koreja. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group