Ferrari unikat baziran na F8 Tributo automobilu

Vrlo mali broj ljudi će imati priliku da poseduje Ferrari za svog života, a kamoli priliku da sarađuje lično sa direktorom dizajna slavne italijanske marke, Flavijom Manzonijem, na kreiranju specijalno prilagođenog superautomobila, kao što je ovaj predivni SP48 Unica...

Baziran na Ferrari F8 Tributo modelu, ovaj unikatni specijalno prilagođeni automobil poseduje šasiju F8 serije i potpuno nove panele, koji dolaze kao dašak svežeg vazduha na poznatom superautomobilu. Ova mašina deli identičan format i raspored kao model kojim je inspirisana - ona je dvosed, poseduje V8 agregat sa dve turbine i čiste linije, ali mnogo toga je učinjeno kako bi se SP48 Unica isticao od ostalih.

Na primer, prednja strana automobila poseduje potpuno novi profil u obliku strele, pružajući mu daleko agresivniji, oštriji izgled, proceduralno-parametarske tehnike modeliranja i prototip stvoren 3D tehnologijom, koji je omogućio kompaniji Ferrari da redizajnira i premesti prednju masku i usisnike vazduha.

Sa druge strane, prednje vetrobransko straklo smisleno se uklapa i nestaje u krovnoj konstrukciji, dok su bočna stakla dosta manja. Pozadi ne postoji duži zadnji prozor, a umesto njega nalazi se poklopac motora u boji karoserije, strateški postavljenih aerodinamičkih otvora, radi dodavanja optimalnog protoka vazduha do motornog prostora ispod.

Specijalno dizajnirana i laserski perforirana, crna sedišta od alkantare, iskorišćena su unutar automobila, sa svojim heksagonalnim dizajnom koji predstavlja eho dizajna maske i elemenata koje možemo videti na poklopcu motora.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group