Ferrari obustavlja proizvodnju i porudžbine Purosangue modela

Ferrari je prestao da prima porudžbine za SUV Purosangue, uprkos tome što kupci još uvek nisu dobili priliku da ga provozaju…

Kada je Ferrari pre nekoliko godina najavio svoju nameru da se pridruži rastućem tržištu SUV vozila, činilo se neizbežnim da će, šta god da smisli, biti uspešno. Kako se ispostavilo, te tvrdnje su bile apsolutno tačne, budući da je glavni marketniški direktor brenda, Enriko Galijera, potvrdio da je ovaj model rasprodat za naredne dve godine.

„Nije tajna da smo prestali da primamo narudžbine. Imali smo takav interes kupaca, a da nismo isporučili ni jedan automobil“, otkrio je Galijera u jednom intervjuu. „Doneli smo odluku za koju smo mislili da je u skladu sa pozicioniranjem Ferrari brenda i modela.”

Iako bi Ferrari verovatno mogao da poveća proizvodnju Purosangue modela ako to želi, slavni brend je želeo da se pobrine da potražnja nadmaši ponudu, ograničavajući proizvodnju na ne više od 20 odsto svoje ukupne proizvodnje. S obzirom na to da se očekuje da će Ferrari proizvoditi do 15.000 vozila godišnje u narednim godinama, to znači da će se svake godine proizvoditi otprilike 2.200 do 3.000 Purosangue modela. To će ga učiniti mnogo ređim od Lamborghini Urusa koji je prodat u 5.021 jedinici 2021. godine, što čini većinu od ukupne prodaje vozila marke.

Uspeh prodaje Purosangue modela čini još impresivnijim je činjenica da na nekim tržištima košta otprilike duplo više nego Lamborghini Urus. U Velikoj Britaniji, na primer, Ferrari počinje od 313.120 funti u poređenju sa 177.000 funti za Urus. U Australiji košta 728.000 AU$ u poređenju sa 395.000 dolara za Urus i dok cene u SAD nisu objavljene, predviđa se da će krenuti od oko 400.000 dolara, dok je Urus dostupan od 225.500 dolara. Takođe, moramo naglasiti da su ovo samo početne cene bez bilo koje od bezbroj dostupnih opcija i prilagođavanja.

Bez sumnje, glavna privlačnost Purosangue modela je činjenica da ga pokreće 6,5-litarski V12 motor. U stvari, Galijera je u septembru potvrdio da su porudžbine za SUV "eksplodirale" ranije ove godine kada je potvrđeno da će imati V12.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group