Ferrari nikada više neće kreirati model kao što je bio 458 Speciale

458 Speciale predstavlja jedan od najprefinjenih V8 superautomobila ikada razvijenih u pogonu kompanije Ferari, dok se sada jedan poseban model pojavio na aukciji koju organizuje kompanija Bring a Trailer...

Iako 458 Speciale nije potentniji od 488 Pista modela koji ga je zamenio, on poseduje nešto što poslednjepomenuti nema – V8 motor sa visokim brojem obrtaja i unutrašnjim sagorevanjem. Baziran na standardnom 458 Italia modelu, Speciale je opremljen 4,5 litara velikim V8 agregatom dobrim za 597 ks i 539 Nm obrtnog momenta. On i sledeći 458 Speciale Aperta predstavljali su poslednje proizvodne automobile kompanije Ferrari koji su posedovali V8 mašine sa unutrašnjim sagorevanjem i oba dobijaju na vrednosti kako vreme prolazi.

Ovaj posebni primerak je prodat u Ferrari predstavništvu u Los Anđelesu, kupljen je od strane sadašnjeg vlasnika tokom 2015. godine i registrovan u Severnoj Karolini. Predivni superautomobil finiširan je u Bianco Avus nijansi i crveno/zelenim NART trkačkim štraftama. On takođe poseduje crvena kočiona klešta, crveno/zelene rešetke blatobrana, Scuderia Shields na prednjem delu i elektrohromatske retrovizore, kao i predivne petokrake dvadesetoinčne točkove, umotane u Michelin Pilot Sport Cup 2 gume.

Jedan pogled u putničku kabinu otkriva nam karbonska trkačka sedišta u crnoj koži, sa crvenim akcentima i kontrastnim šavovima. Akcenti od ugljeničnih vlakana mogu biti viđeni širom enterijera, uključujući i one na upravljaču.

Listing otkriva da je ovaj 458 Speciale vožen svega 5.793 kilometra od kada je izvezen iz predstavništva i da je ponuđen sa čistim izveštajem štete i tablicama Minesote. Nalepnica na prozoru otkriva da je originalna cena ovog modela bila 349.800 dolara, a sa šest dana do kraja aukcije, koliko je ostalo u vreme pisanja ovog članka, njegova cena je dostigla 375.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group