Ferrari F50 Majka Tajsona

Više slika

Više slika

U seriji od samo 349 modela ikada napravljenih, i svega 50 koji su isporučeni Sjedinjenim Američkim Državama, na ovom kontinentu nikako nije svakodnevna pojava da se jedan Ferrari F50 pronađe na tržištu polovnjaka i kolekcionarskih primeraka...

Međutim, ovaj koji vidite poseduje još veći pedigre, a poseban je takođe zbog svog slavnog vlasnika. Ovaj savršeni model F50 je sasvim slučajno isporučen nikom drugom do bokseru Majku Tajsonu, bivšem svetskom šampionu u teškoj kategoriji.

Sa samo 5.649 kilometara na odometru, stanje automobila svetskog šampiona opisano je kao izvanredno i definitivno je izbegao svu silu Tajsonovog ozloglašenog temperamenta. U galeriji možete videti fotografije ove prelepe zverke, koje je omogućila kuća RM Sotheby.

Ovaj model dolazi kompletiran sa Ferrari Classiche sertifikatom koji potvrđuje njegovu originalnost i dodatim Tubi izduvnim sistemom koji je pričvršćen za V12 motor zapremine 4,7 litara u svom njegovom zanosu unutrašnjeg sagorevanja, koje ga čini itekako poželjnijim ulovom za sve kolekcionare.

Kuća RM Sotheby procenjuje da će automobil biti prodat za oko 2,3 miliona evra kada nastupi na aukciji koja će se održati na ostrvu Amelia. Ova cifra će ga učiniti drugim najskupljim F50 modelom koji je prodat na aukciji, prateći retki crni primerak koji je novog vlasnika pronašao u Arizoni za preko tri miliona dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group