Ferrari F430 - sudar pri 300km/h

Gume su jedan od glavnih faktora koji ograničava maksimalnu brzinu super automobila. Čak i ako imate poslednji i najbolji model gume, vožnja maksimalnim brzinama ih dovodi krajnjih granica i uvek postoji mogućnost da jedna od njih pukne...

 

Pretpostavljamo da su vozači Ferrarija svesni potencijala svojih automobila, pa uvek imaju najbolje gume na svojim mezimcima. Ipak, stvari svejedno mogu da krenu nizbrdo, kao što su Markus R. i njegova žena Angela, imali priliku da vide prvog maja.

Dok su vozili svoj Ferrari F430 Scuderia, brzinom od oko 300km/h na autobahnu A7, bez ograničenja, izvan Hanovera, desna zadnja guma je pukla. Auotmobil je počeo da se rotira sam oko sebe dok nije udario u zaštitnu ogradu. 

Scuderia je totalno uništena i skoro ništa ne može da se spasi sa automobila. Na sreću i vozač i suvozač su preživeli nesreću, bez većih povreda, što se ne bi reklo prema stanju automobila. 

Markus je poznat po tome što mu je ovo druga nesreća sa Ferrarijem, prošli mu je izgoreo tokom vožnje, jer je upaljenu cigaretu spustio u plastiku na vratima.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group