Ferrari Enzo izgleda savršeno u crnoj boji

Više slika

Više slika

Postoje modeli četvorotočkaša koji će se daleko više istaći u oku posmatrača od mase drugih koji ponekada, namerno ili slučajno, liče jedni na druge…

Kada vidimo automobile nalik ikoničnom Ferrari Enzo modelu na ulicama, to predstavlja daleko izuzetnije iskustvo od pogleda na isti automobil u prodajnom salonu, upravo zbog svih prelepih karakteristika i proporcija u poređenju sa regularnim, svakodnevnim automobilom.

Iskusno oko posmatrača i ljubitelja automobilske industrije nikada ne propušta pravi raritet bilo gde na svetu, a jednom kada je spažen, prelepi automobil ne može izbeći svoju sudbinu i završava u blendi nekog uređaja, nakon čega celokupna javnost putem interneta može uživati u njegovoj lepoti.

Ovaj crni promerak legendarnog Ferrari Enzo modela uhvaćen je u Parizu počekom prošle nedelje i moramo reći, izgleda potpuno moderno i bez greške, posebno ukoliko imamo u vidu da je reč o automobilu starom 13 godina i proizvodnoj liniji koja je završena 2004. godine.

Jedna od najkontraverznijih linija italijanskog brenda, stalno je delila mišljenja svetske javnosti, ali bilo da volite neobični izgled ove serije, potrebno je podsetiti se da ono što je danas čini posebnom jeste činjenica da cena njenih jedinica dostiže dva miliona evra. Ova cena dolazi sa inovativnom konstrukcijom kreiranom od ugljeničnih vlakana, elektro-hidrauličnim F1 menjačem, kompozitnim kočnicama, aktivnom aerodinamikom i naravno, šestolitarskim V12 zlikovcem ispod haube.

Cifre performansi u modelu Enzo stale su na 660 ks i 657 Nm obrtnog momenta i pomažu automobilu da dostigne stotku iz mesta za nešto više od tri i 160 km/h za okruglo 6,6 sekundi.

Što se tiče izgleda, Enzo je podelio mišljenja javnosti. U jednom momentu je čak uključen na listu pedeset najružnijih automobila u poslednjih pedeset godina, ali i to je subjektivno, dok vlada uvreženo mišljenje da daleko bolje izgleda u crnoj boji nego tradicionalnoj Ferrari crvenoj.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group