Ferrari Enzo izgleda bolje u crnoj

Više slika

Više slika

Nikada niko nije sumnjao u kvalitet jednog od najboljih modela iz proslavljene linije Ferrari automobila...

Bilo da ga volite ili ne, retko koji poznavalac i ljubitelj auto-industrije ne može da se ne složi sa nama oko toga da je Ferrari Enzo bio, i ostaće, jedan od najboljih superautomobila ikada kreiranih. Međutim, po pitanju stila, iako je dosta upadljiv i prijatan za oko, generalno gledano nije nešto najlepše što su italijanski umetnici kreirali do sada.

U najmanju ruku, ovo je naše lično mišljenje koje se odnosi na model onda kada je u crvenoj boji karoserije, što predstavlja standard u kome gotovo svaki od njih stiže na tržište. Međutim, onda kada se Ferrari Enzo ofarba u metalik crnu, priča u potpunosti postaje drugačija.

Opremljen potpuno crnom karoserijom, oblik Enzo modela odstupa od neobičnog i postaje daleko opasniji, ali pomalo vanzemaljski takođe, prikrivajući neka od veoma čudnih dizajnerskih rešenja i nepotrebnih linija tokom procesa. Na svu sreću, iako je većina njih naručena u Rosso Corsa, ili kako bi je nazvali standardnom Ferrari crvenom, postoji dosta modela koji su kompletirani u Nero nijansi. Upravo jedan takav model možete videti u našoj galeriji, a on će se uskoro pojaviti na aukciji kuće RM Sotheby's.

Isporučen nov jednom vlasniku u Nemačkoj, gde je ostao do dana današnjeg, ovaj Enzo Ferrari posedovao je samo dva vlasnika tokom svog životnog veka započetog 2004. godine. Na odometru automobila stoji cifra manja od 16.000 pređenih kilometara. Enterijer automobila se potpuno uklapa sa crnom karoserijom, a akcentovan je žutim šavovima.

Samo pogledajte koliko dobro izgleda na fotografijama za koje je zadužen Piter Singhof iz kuće RM Sotherby's i potrudite se da vam se ne svidi previše. Iako nismo dobili zvanične informacije vezane za cenu modela, imamo sve razloge da verujemo kako će ovaj ubitačni Enzo biti prodat po ceni od oko dva miliona evra, kada se aukcija završi devetog septembra u Maranelu.

N.Đ. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group