Ferrari Daytona koji izgleda kao milion dolara

Više slika

Više slika

Jedan prodavac aviona prišao je Bilu Harahu, pokušavajući da mu proda helikopter kako bi olakšao njegovo putovanje između hotela u Rinu i jezeru Taho.

Harah je izjavio kako želi da prevali tu razdaljinu u nečemu što je brže od njegovog Ferrari automobila. Ferrari je ipak pobedio, ili tako barem predanje kazuje, sa prosečnom brzinom od 234 km/h, koja je i kreirala ovu legendu. Sada taj legendarni Ferrari odlazi na aukciju.

Harah će najbolje biti pamćen kao osnivač hotelske imperije i kazina, koji su danas deo Caesars Entertainment grupacije, ali takođe i kao najveći distributer italijanskog brenda za Zapadnu Obalu Sjedinjenih Američkih Država.

Kada je kupio svoj kupe 365 GTB/4 Daytona za svoju ličnu upotrebu 1971. godine, on je ga je odmah, veoma mudro usavršio u Frank Mir of Santa Monica tjuning kući i približio ga takmičarskom standardima. Vozilo koje je rezultiralo postaje poznato kao Harrah Hot Rod i kompletirano je točkovima sportskog stila i modernizovanom verzijom V12 motora zapremine 4,4 litra, kasnije matiranog na 386 ks umesto standardnih 325. Imajući ovo u vidu, ako upotrebite identičan procenat na modernom nasledniku modela Daytona, dobićete Ferrari 812 Superfast koji je dobar za 865 ks umesto 798.

Pošto je Harahov automobil Daytona iz 1978. godine promenio dosta vlasnika i nekoliko veoma popularnih kolekcionara, sada se smatra "kompletnim", sa "H" tablicama države Nevade i biće smešten na prodajnom mestu kompanije RM Sotheby tokom Monterey događaja koji se održava sledećeg avgusta.

Između svih Daytona modela, fabrički Spider i Competizione teže ka prodaji po najvećim cenama, dok je kompanija RM prodala nekoliko kupe varijanti ovih roudstera za 3,3 miliona dolara po komadu. Međutim, Harahov automobil biće ponuđen bez rezerve i nije sigurno da li će dostići cenu višu od milion dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group