Ferrari 599 GTZ Spyder sa cenom od skoro dva miliona dolara

Više slika

Više slika

Retki Ferrari 599 GTZ Nibbio Spyder sa karoserijom proizvedenom od strane kompanije Zagato 2009. godine, našao se na aukciji ovog februara i njegova procenjena cena može biti između 1,4 i 1,6 miliona evra...

Kao i svi ostali Ferrari modeli redizajnirani u Zagato pogonu, 599 GTZ svoju karijeru počeo je kao regularni automobil pre nego što je gazda ove posebne jedinice pristupio legendarnom tvorcu karoserija kako bi ga potpuno modifikovao. Ne samo da je Zagato uspeo da da automobilu novo ime, već je njegov eksterijerni dizajn toliko izmenio da ga je nemoguće pomešati sa ostalim modelima iz linije. Još pet Spyder modela je kreirano u istoriji linije, a ovo je jedan od njih.

Zagato je ponudio izabranoj nekolicini kupaca mogućnost da svoj 599 GTB pretvore u GTZ Coupe ili GTZ Spyder varijantu. Najinteresantnije od svega, jeste to što je konverzija ove posebne 599 jedinice završena januara 2020. godine, što ga čini poslednjim ove vrste.

Ključne promene na automobilu uključuju novi prednji deo sa velikom maskom hladnjaka i farovima pravljenim po meri. Bočne strane modela takođe poseduju nešto drugačiju liniju u poređenju sa regularnom 599 GTB varijantom, dok je pomalo kontraverzan zadnji deo dobio nešto ugaonije rubove i krila, unikatne štopaljke i novi izduvni sistem.

Listing kompanije RM Sotheby’s potvrđuje da je ovaj 599 GTB kupljen nov od Modena Cars kuće u Švajcarskoj i vožen svega 20.100 kilometara pre nego što je pao šaka brendu Zagato. Finiširan je metalik sivim tonom i dolazi kompletiran crnim kožnim enterijerom. Interesantni četvorotočkaš poseduje i specifične točkove, crvena kočiona klešta, žuti tahimetar i karbonski upravljač sa LED svetlima na papučicama menjača iza njega. Dodatno, model je vožen svega 400 kilometara nakon svoje konverzije.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group