Federalna policija istražuje do sada najveći slučaj korupcije u kompaniiji Mercedes

Federalno kriminalističko policijsko odeljenje Nemačke pretreslo je fabriku kompanije Mercedes zbog sumnje da su dva zaposlena u nabavci više puta primila mito...

Proizvođač tvrdi da je on oštećena strana u ovom slučaju i da je uložio žalbu protiv svojih zaposlenih. U okviru istrage u Sindelfingen fabrici kompanije Mercedes izvedenoj prošle nedelje, inspektori nemačke kriminalističke policije su konfiskovali mobilne telefone i kompjutere, između ostalih dokaznih materijala, preneo je nemački Bild.

Pored toga, nemačka novinska agencija navodi da je privatni smeštaj jednog od optuženih radnika takođe bio predmet racije. Fokus policijske istrage bazira se na odeljenju za nabavke nemačke fabrike i dvojicu ljudi za koje se tvrdi da su učesnici jednog od najvećih skandala sa mitom kompanije Mercedes, teškog milione evra.

Veličina i sofisticiranost ovog slučaja navodno su razlog iza zvanja upravo LKA agencije umesto lokalnih policijskih snaga. Taktika koja je korišćena od strane ovih zaposlenih takođe je toliko kompleksna da je zahtevala najbolje eksperte ove zemlje.

„Mi smo u ovom slučaju oštećeni i primorani smo da podnesemo žalbu“, izjavio je portparol kompanije Mercedes za Rojters i Bild. „Vlastima tokom njihove istrage pružamo punu podršku.“

Sindelfingen fabrika kompanije Mercedes smeštena je na obodu Štutgarta i u njoj slavni brend kreira E i S klase automobila, zajedno sa novim EQS potpuno električnim vozilima. Ova fabrika je u funkciji od 1915. godine i trenutno zapošljava oko 35.000 ljudi.

Sudeći prema kompaniji, uz proizvodnju vozila, ova fabrika takođe je zadužena i za širu proizvodnju, kao i za oblast planiranja, upravljanje centralnom nabavkom i dobavljačima za proizvođača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group