Evropski automobil godine 2016

Žiri za prestižnu nagradu automobila godine u Evropi su se odlučili i ovo je sedam finalista koji će se boriti za krunu...

 

Kratka lista prati inicijalnu objavu koja je napravljena ranije ove godine, kada je preko 40 automobila ušlo u izbor, ali je 33 ispalo. Među njima je Alfa Romeo Giulia, Infiniti Q30, Toyota Mirai, Ford Mustang, Land Rover Discovery sport...

Kako bi bili konkurentni za nagradu, sva vozila moraju da budu u prodaji u trenutku biranja, ili pre kraja tekuće godine na 5, ili više evropskih tržišta. Glasanje ima dva nivoa i pobednik će biti proglašen 29. februara 2016. godine, na kraju sajma u Ženevi. 

Podsećamo vas da je pobednik za 2015. godinu bio Passat poslednje generacije, dok je 2014. godine, Peugeot odneo pobedu sa svojim modelom 308. 

Ovo su finalist za 2016.

 

Audi A4

U svojoj petoj generaciji, A4 ima neznatno promenjen eksterijer, ali odličan enterijer. Lakši je i veći i dolazi sa širokim izborom motora, sa snagom od 150 do 272PS. 

BMW serija 7

Ovaj model je zvanično predstavljen ranije ove godine. Uprkos sličnom izgledu kao kod prethodnika, u pitanju je potpuno nov automobil sa čak 200kg manje. Enterijer je u potpunosti unapređen, i postao je ozbiljna konkurencija S klasi. 

Jaguar XE

Jaguar XE je odgovor britanske kompanije na konkurenciju u kompakt sedan klasi, kao i gore pomenuti A4. Sedan je otkriven u Parizu i stigao je skoro u salone. 

Mazda MX-5

Nova generacija Mazde MX-5 je već neverovatno popularna i uvodi roadster modele u novu eru sa svojim Kodo dizajnom, lakšom šasijom, novim tehnologijama i novim motorima. 

Opel Astra

Astra K je kraća i niža od prethodnika, ali dolazi sa više prostora unutra, a i izgubila je 200kg. Ima odličan dizajn eksterijera i napada neke od najuspešniji modela ikada, Golf, Focus i Renault Megane. 

Škoda Superb

Škodin najveći automobil je usmeren protiv VW Passata i Ford Mondea. Kreće se na MQB modularnoj platformi i nudi više prostora u poređenju sa svojim prethodnicima. 

Volvo XC90

Švedski SUV ima više premijum šmeka nego prethodnik. Bazira se na SPA platformi, koja se korsiti i za novi S90/V90, a nudi nekoliko dizel i benzinskih motora, a najjači u ponudi je T8 Hybrid, sa 2.0 benzincem i električnim motorom sa ukupnom snagom od 400PS. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group