Evo zašto svaki ljubitelj automobila mora da poseti Nemačku

Ljudi u Srbiji imaju želju da voze nemačka kola i da žive u Nemačkoj...

Nemačka je za mnoge zemlja snova u kojoj se snovi ostvaruju, gde je plata velika i gde je život daleko bolji nego na Balkanu. Ovoga puta nećemo diskutovati  o tome, da li je to tačno ili ne, ali možemo potvrditi jednu činjenicu, a to je da je Nemačka najbolje mesto na svetu za ljubitelje automobila.

Ako ste čovek koji voli automobile, onda je Nemačka zemlja koju morate što pre posetiti, a evo i zašto:

1. Autoban

Svima je poznato da na nemačkom Autobanu nema brzinskih ograničenja, što znači da možete voziti i 300 km/h ako vam to vaše vozilo dozvoljava. Mnogi vozači kažu da je Autoban najbolje mesto za vožnju, jer svi poštuju vozačku kulturu, samo brza vozila idu levom trakom i svako poštuje vozača pored sebe. Oni koji su se ovde provozali nekoliko puta kažu da je Autoban najbolje vozačko iskustvo.

2. Muzej klasičnih automobila u Berlinu

Ako odputujete u Berlin, obavezno posetite Classic Remise muzej koji sadrži jednu o najlepših i najekskluzivnijih kolekcija klasičnih automobila na svetu. Tu možete pronaći neverovatne modele koje verovatno nigde drugde nećete moći da vidite.

3. Autostadt

Autostad u prevodu znači “ auto grad” i u njemu ćete naći bukvalno sve što je vezano za automobile i auto industriju. Slobodno možemo reći da je ovo mesto Diznilend za auto ljubitelje, tako da ćete se tu odlično provesti. Ovo mesto nalazi se u Volfsburgu.

4. Mercedes-Benz muzej u Štutgardu

Ovo je najveći Mercedesov muzej na svetu i on sadrži preko 200 različitih vozila u kojima možete uživati i koje možete razgledati. Zgrade u kojima se vozila nalaze su ovalne i staklene, tako da ćete i pored vozila moći da uživate u najmodernijoj arhitekturi.

5. BMW muzej u Minhenu

Još jedan muzej koji morate obavezno posetiti jeste BMW-ov muzej u Minhenu. Ovde ćete imati priliku da vidite najnovije, ali i neke od starih i klasičnih modela koji su učinili da BMW brend postane jedan od najpopularnijih na svetu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group