Evo šta vozi Luis Hamilton kada nije u F1 bolidu

Evo šta vozi Luis Hamilton kada nije u F1 bolidu

Popularni F1 vozač ima skupocenu kolekciju automobila, ali samo jedan automobil je njegov mezimac...

Hamilton je bio F1 šamion 5 puta u svojoj karijeri i to samo govori koliko je on dobar vozač i koliko voli ovaj opasan sport. Takođe, on je jedan od najbogatijih sportista na svetu i godišnje zaradi oko 51 miliona dolara. Međutim, iako je Formula njegov svet i vozilo u kojem najviše provodi vreme, Hamilton obožava i druge automobile pa u svojoj kolekciji ima i veliki broj automobila.

Kada je dobio svoju vozačku dozvolu 2002. godine, Hamilton je kao prvi automobil kupio Mini Morisa, koji je ličio na Morisa kojeg vozi Mister Bin, a samo par godina kasnije prešao je na Ferrari 599 GTO. Iako sada u svojoj kolekciji ima mnoštvo skupocenih i brzih vozila, Hamilton kaže da mu je samo jedan automobil pravi mezimac.

Reč je o Pagani Zonda automobilu koji poznati vozač obožava. Međutim, on kaže da je Zonda vrlo tešak za vožnju.

„Zonda je katastrofalan automobil za vožnju. Upravljanje njim je skoro nemoguća misija, ali brzina i zvuk koju ovaj automobil proizvodi su zaista neverovatni i zbog toga ga obožavam“, rekao je nasmejani vozač koji svaki put sa osmehom vozi ovo automobilsko čudo.

Pogledajte ovaj video klip, pa ćete shvatiti o čemu Hamilton govori:

 

Foto: Essentially Sports

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group