Evo šta voze policajci u Dubaiju

Budućnost je stigla, kao što smo nekoliko puta već naglašavali…

Policijske snage Dubaija počele su da treniraju svoje pripadnike da lete hoverbajkovima koji podsećaju na dronove, kako bi brže i efikasnije došli do svojih ciljeva. Prošle godine je ova policijska jedinica objavila da testira sličan koncept koji se pravi u Sjedinjenim Američkim Državama, za patrole ulica Dubaija. Policijske snage već su otpočele sa programom treniranja i nadaju se da će do 2020.godine uspeti da uvedu ove kul mašine u svoju postavu.

Letelica sa četiri rotora je prva proizvodna jedinica hoverbajka koju je kreirala ruska kompanija nazvana Hoversurf, bazirana u Kaliforniji. “Trenutno treniramo i sarađujemo sa policijom Dubaija, kako bi smo njihovu diviziju pripremili za 2020.godinu”, rekli su iz ove kompanije. “Postoji realna mogućnost da će policija naručiti čitavu flotu ovih letelica takođe”.

Hoverbajk težak je oko 125 kilograma i može leteti na visini od oko 5 metara, pri brzini od 100 kilometara na čas. Njega pokreće litijum-manganska nikl baterija, koja mu daje vreme letenja od 10 do 25 minuta sa pilotom i oko 40 minuta u dron režimu bespilotne letelice.

Prvi primerak hoverbajka poklonjen je policiji Dubaija zarad treniranja i testiranja, a svako od nas može kupiti svoj primerak ove mašine za 150.000 dolara. Hoversurf takođe ima odobrenje od Federalne Administracije za avijaciju za upravljanje ovom letelicom.

Kao što i sami znate, policijska flota Dubaija već je jedna od najboljih na svetu, jer poseduje čitavu flotu egzoričnih automobila, a pored toga, oni takođe planiraju da uvedu i samostalne mašine za nadzor, u stilu Robokapa.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group