Evo šta voze italijanski Karabinjeri

Nova generacija Suzuki Jimny okušala se u policiji, ali ovaj put se pridružila karabinjerima.

Italijanske policijske snage potpisale su ugovor za 10 jedinica Jimni-ja i već su preuzele prvu, koja nosi specifičan tamnoplavi krak ukrašen belim i crvenim akcentima i oznake "karabinjera" naokolo. Čvrsti mali terenac je takođe opremljen lampicama i opremom za slučaj nužde i modifikovan je tako da odgovara potrebama službenika u zemlji.

Četvrta generacija Jimny-ja može lako rešavati zadatke i prelaziti preko izazovnih terena. To je zato što ima odličan sistem pogona na sva četiri točka, za dugotrajno kretanje i male prenosnike koji omogućavaju lak prelazak preko prepreka.

Međutim, jedina mana ovog slatkog SUva jesu njegove performanse jer 1,5-litarski četvorocilindrični motor proizvodi samo 102 KS i 130 Nm  obrtnog momenta. Što se tiče vremena sprinta od 0-100 km / h  i najveće brzine, recimo samo da neće oboriti nijedan rekord, ali opet, to nikada nije bila njegova namena.

Pored simpatičnog japanskog SUV-a, karabinieri će koristiti i drugo vozilo iz Suzukija- Ignis 55 jedinica gradskog automobila patroliraće ulicama i baš poput Jimny-ja, i ove verzije su modifikovane, dobivši policijsku boju, svetlosnu signalizaciju i druge funkcije potrebne za pomoć službenicima u borbi protiv kriminala.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group