Evo kako je Kia rešila problem mrtvih ulgova

Više slika

Više slika

Novi Sorento model doalzi sa najnovijom tenhologijom koja povećava vidljivost...

Opisan kao "drugi par očiju" za vozače, ovaj sistem povećava bezbednost za putnike Sorento modela, ali i ostalim učesnicima u saobraćaju eliminišući slepe tačke sa leve i desne strane vozača. 2021 Sorento biće prvo Kia vozilo u Evropi koje će ponuditi ovu naprednu opciju u vožnji.

BVW sistem, kako ga je Kia nazvala,  povezan je sa pokazivačem automobila, poboljšavajući vid vozača tokom vožnje na putu. To se postiže prikazom video feeda visoke rezolucije na levoj ili desnoj strani instrument table.

Kada se drugo vozilo sakrije u slepom uglu, snimak slepe tačke kratko se pojavljuje na mestu prikaza brojača za merenje brzine ili tahometra.

Video snimak dolazi iz dve širokougaone kamere visoke rezolucije, od kojih je jedna skrivena u kućištu bočnih retrovizora sa svake strane. Prema Kiji, kamere pružaju širi ugao gledanja u odnosu na tradicionalna ogledala, a vozačima daju jasniji pogled na drugo vozilo.

Kia smatra da će ovakva tehnologija drastično smanjiti broj sudara i da će postati deo obavezne i standarne Kia bezbednosne opreme.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group