Enzo vredan četiri miliona

Više slika

Više slika

Nazvan po osnivaču kompanije, Ferrari Enzo je odavno učvrstio svoju poziciju među najboljima ovoga brenda i same elite superautomobila, uprkos tome što je lansiran tek 2002. gdine.

Kao jedan od poslednjih čistih superautomobila srednjih motora iz svog vremena, Enzo je postao prava ikona i trenutno je jedan od najpoželjnijih modela na planeti. Kao rezultat, svako pojavljivanje ovog modela na tržištu kolekcionarskih automobila izaziva pravu uzbunu.

Ovaj posebni Enzo je postavljen na prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama i proizveden je 2003. godine. Cena automobila iznosi gotovo četiri miliona dolara, tačnije 3,9 mila, što ga nikako ne čini jeftinim, ali prvi pogled na fotografije sugeriše da vredi svaku paru.

Ključ prodajne tačke predstavlja to što je automobil prešao svega 226 km, što ga čini Enzom sa najmanjom pređenom kilometražom od svih. Radi poređenja, Enzo Floida Mejvotera je sa 902 pređena kilometra prodat na aukciji za 3,3 miliona dolara.

Kako spolja tako i iznutra, ovaj Enzo izgleda dobro kao kada je izšao iz fabrike u Maranelu oktobra 2003. godine. Dok je LaFerrari najbrži ulični automobil 21 veka, možete biti potpuno uvereni da će cena modelu Enzo rasti još više kako vreme bude prolazilo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group