Enzo, Carrera GT, ili SLR?

Svaka era proizvodi svoju grupu superautomobila...

 

Prošla dekada na primer će biti zapamćena među ljubiteljima superautomobila po pravljenja nekih od najboljih primeraka svih vremena. Ukoliko želite da kupite deo tog vremena, uputite se u Scottsdale pre nego što bude kasno, na prodaju koja će se obaviti krajem januara naredne godine i pogledajte neke egzotične primerke. 

Kolekcionari automobila iz Arizone će predstaviti neverovatnu kolekciju automobila svih tipova koje možete da zamislite. Primerci koji su nam privukli pažnju, su tri superautomobila iz 2000ih godina koje je doveop RM Sotheby. Svaki je napravljen na karbonskoj šasiji, sa keramičkim kočnicama i pogonom na zadnje točkove, ali sa drugačijim pristupom. 

Tu je Ferrari Enzo 2003. Model sa središnje postavljenim motorom, fiksiranim krovom i 6.0 V12 motorm koji je povezan na šestostepeni prenos. Tu je 2005 Porsche Carrera GT sa pomičnim krovom i 5.7 atmosferskim V10 motorm i šestostepenim manuelnim prenosom. Poslednji je Mercedes McLaren SLR, sa 5.4 V8 motorom koji je postavljen napred i povezan na petostepeni automatski prenos. 

Ovde nije u pitanju bilo koji SLR, već 722 S Roadster, koji je dolazi sa sklopivim mekim krovom, ali i jačim motorom sa 640ks, koji je skoro jak kao Enzo sa 651ks, ali i jači od Carrerinih 612ks. 

O.R:a

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group