Električni Rivian R1T ostao u gareži na kalifornijskoj stanici za punjenje

Više slika

Više slika

Nakon Poljske odlazimo na drugu stranu sveta, odakle stižu fotografije modela Rivian R1T električnog pikapa, koga je na stanici za punjenje iznenada zahvatio požar...

Nakon što je vatra ugašena, moguće je videti da je čitava leva strana američke dike u potpunosti uništena i dok tačna razmera oštećenja na njemu ostaje nepoznata, najvažnije od svega jeste to što tokom ovog incidenta niko nije povređen.

Ovaj novi požar prvobitno je podeljen putem Reddit platforme, a kako je u postu navedeno, požar se navodno dogodio na Electrify America stanici za punjenje u Kaliforniji, severno od San Franciska, u ponedeljak petoga juna.

Na fotografijama je moguće videti i vatrogasce u razgovoru sa kako se pretpostavlja vlasnikom, sa kojim zajedno posmatraju sve što je ostalo nakon ovog nemilog incidenta. Iako uzrok požara takođe nije poznat, oštećenja koja su nastala navode na to da se problem pojavio u delu gde se nalazi priključak za punjenje.

Ovo najverovatnije predstavlja dobru vest za kompaniju, jer povlačenja vozila vezana za visokovoltažne baterije mogu biti preskupa. Na primer, Chevrolet Bolt modeli bili su podvrgnuti opozivu pre nekoliko godina zbog rizika od požara na baterijskom pakovanju, što je nateralo kompaniju da zameni baterije na nekoliko hiljada primeraka, što je proces koji ga je koštao milijarde dolara.

Ovakav slučaj bi predstavljao poslednji udarac za kompaniju Rivian, koja se već susreće sa brojnim poteškoćama. Nedavni izveštaji sugerišu da bi ovaj brend mogao da bude izbačen sa Nasdaq 100 berzanskog indeksa zbog svojih loših rezultata po pitanju finansijske situacije.

Za ovaj požar nema nikakvih dodatnih objašnjenja za sada, dok Electriy America kompanija nije odmah odgovorila na zahteve brojnih medija koji žele komentar. Problemi sa performansama i pouzdanošću punjača električnih modela postaju centralna tačka svih sporova, dok električna vozila polako postaju sve prisutnija. Brojna istraživanja su već zaključila da stanice za punjenje koje nisu kreirane od strane kompanije Tesla, neretko poseduju defekte, što je je problem koji bi industrija trebalo da reši pod hitno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group