Električni Ford u Gdanjsku planuo bez ikakvog razloga

Kada se električna vozila zapale, tačnije kada su njihove baterije uzrok požara, gašenje buktinje može predstavljati veoma izazovan proces za vatrogasce...

Međutim, poslednji slučaj koji je uključivao Ford Mustang Mach-E model u Gdanjsku, veoma je unikatan jer su se vatrogasne ekipe uspešno izborile sa buktinjom, čak uspevajući da sačuvaju značajan deo vozila u svega nekoliko sati od kada je sve iz nepoznatih razloga počelo.

Zaista, gotovo svi požari na električnim modelima predstavljaju pavu borbu tokom dužih vremenskih perioda, jer oni mogu trajati danima nakon što su inicijalno ugašeni, kao što je to bio slučaj nebrojeno puta u prošlosti. Ovi požari su veoma divlji i incidenti vezani za baterije mogu biti takvog intenziteta da njihovo gašenje predstavlja pravi izazov. Neretko se dešava da, dok se vatrogasci izbore sa plamenom i konačno ga stave pod kontrolu, od vozila koje je zahvatio ne ostaje gotovo ništa i jedino što ga čeka u nastavku života jeste presa.

Snimak koji možete videti u nastavku predstavlja nam Mustang Mach-E i otkriva da je šteta na modelu uspela da ostane minimalna, a kako bi sprečili da vatra proguta električni Ford, vatrogasci su podgili jednu njegovu stranu i konstantno polivali vodom njegove baterije.

Kako je istaknuto na Tviter nalogu gdanjskog vatrogasnog odeljenja, njihove ekipe su uspele uspešno da eliminišu termalnu pretnju za oko dva sata. Portparol KM PSP u Gdanjsku potvrdio je da je enterijer vozila ostao neoštećen plamenom, ali to nije ništa čudno kada se u obzir uzme blagovremena reakcija ekipa koje su se gotovo odmah stvorile na licu mesta nakon što je požar izbio.

Drugi snimak predstavlja vatrogasce koji prskaju vodom donji deo automobila nekoliko momenata nakon što je došlo do požara, dok su izvori preneli da su umesto potapanja čitavog automobila u vodu vatrogasci odlučili da ga prate neko vreme na parkingu i kontrolišu temperature njegovog baterijskog pakovanja, kako bi sprečili da se vatra ponovo razgori.

Sudeći prema poljskoj novinskoj agenciji Trojmiasto, ovaj poslednji incident predstavlja tek drugi zabeleženi slučaj da je vatra zahvatila električno vozilo u ovoj zemlji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group