Elegantni Rolls-Royce Silver Cloud

Više slika

Više slika

Kompanija Rolls-Royce punom parom radi na projektu Cullinan, koji će proizvesti, ne samo prvu sportsku pikap jedinicu, već takođe i prvi karavan brenda.

Tačnije rečeno, prvi zvanični karavan u istoriji kompanije RR, jer postoji nekoliko slučajeva koje su predstavile različite tjuning kuće. A, sada upravo jedan takav model dolazi na aukciju.

Ono što vidite u galeriji predstavlja Rolls-Royce Silver Cloud iz 1959. godine, koji je pretvoren u karavan. Ovo je nešto što Goodwood nikada nije ponudio iz fabrike, ali će uskoro biti u mogućnosti jer će prvi ikada karavan model kompanije sići sa pokretne trake.

Ova konverzija je samo jedna od četiri ikada kreirane u saradnji sa H.J. Mulinerom, kome će model kasnije postati lično vozilo u garaži, i specijalistom iz Londona Haroldom Radfordom, ali je i samo jedan od dva modela sa kraćom osnovom točkova. Dok je donji deo karoserije uglavnom ostao nepromenjen, gornja polovina je dobila produženu krovnu liniju kako bi ponudila više prtljažnog prostora, koji je posebno pogodovao lovu, i kasnije se pretvorio u standard za većinu kupe modela.

Ovaj posebni primerak je isporučen jednom kupcu u Vičiti putem prekookeanskog broda Queen Elizabeth. Automobil je opremljen fabričkim šiberom, prilagođenim sedištima, uključujući i zadnju klupu koju je moguće sklopiti. Specijalno kreirani model dolazi u klasično zelenoj boji karoserije i zelenoj nijansi tana kojom je ukrašen enterijer zajedno sa patosnicama koje dolaze u paru.

RR automobil će biti prodat kao deo RM Sotheby's aukcije sledećeg meseca na ostrvu Amelia, kompletiran dodatnim prtljažnim prostorom i svežinom koja je nastala nedavnim kompletiranjem restauracionog procesa. Procenjuje se da će ovaj prelepi automobil biti prodat za oko 425.000, ili za cifru koliku je bilo potrebno izdvojiti za model Phantom britanskog brenda, onda kada je tek kreiran.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group