Ekstremno retki Plymouth Hemi Cuda kabriolet izašao na tržište nakon 46 godina

Jedan od najređih američkih mišićavih modela ikada kreiranih nedavno se pojavio i probuđen je iz sna u kome je mirno počivao u prašnjavom skladištu još od 1976. godine...

1970-71 Plymouth Hemi Cuda Convertible model predstavlja crnu mašinu sa hemi motorom i samo jedan od svega 14 ikada kreiranih sedamdesete godine prošlog veka. Ovaj maslkar se takođe izdvaja od svih ostalih time što je jedan od samo pet koji poseduju četvorostepeni manualni menjač.

Oznaka na braniku nosi alfanumerički kod BS27R0, sužavajući istragu o poreklu modela. Mopar Connection Magazine uspeo je da uđe u trag modelu putem koda, nagalašavajući da je B linija automobila – Barracuda, slovo S cenovna klasa – Special, 27 proizvodni primerak – Cabriolet, R predstavlja oznaku motora – 426 Hemi i 0 označava godinu modela – 1970.

Ono što dodatno ojačava kolekcionarski status ovog automobila jesuTX9 Black Velvet boja karoserije, J45 pinovi za haubu, dva A22 elastomerna branika u boji karoserije, L31 Fender Mounted migavci, P31 elektronski podizači stakala i R22 8 kasetofon. KK HEMI tablica sa kojom ovaj brutalni auotmobil dolazi znači King Kong Hemi.

Nakon nekoliko meseci spekulacija i ispitivanja od strane onih koji su znali za postojanje ovog vozila, Apex Motorsports kuća potvrdila je da njen novi vlasnik postaje teksaški kolekcionar Deril Višnevski, koji već poseduje brojne retke i veoma vredne Mopars modele, ali mu je ovo ujedno prvi E-Body Hemi.

Automobil je poznat već neko vreme među kolekcionarima, stoga nije bio potpuni stranac ni pre otkrivanja, niti je izgubljen iz kataloga Cuda serije. Bilo kako bilo, ovo je prvi put da je ova mašina ugledala svetlost dana nakon četrdeset i šest dugih godina, sa Višnevskim koji je tek drugi njegov vlasnik.

Ovaj kolekcionar neće restaurirati ovaj retki maslkar, ali ga je već osvežio kompletom originalnih Rallye točkova tačnih po pitanju perioda, umotanih u Polyglas gume. Ovaj Cuda model biće izložen na Muscle Car and Corvette Nationals događaju, gde će se naći na samom ulazu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group