Ekstremno retki 599 SA Aperta unikatnog narandžastog enterijera

Ferrari 599 SA Aperta predstavlja jedan od najekskluzivnijih modela kreiranih od strane italijanskog velikana poslednje decenije, dok se jedan veoma unikatan primerak nedavno pojavio na aukciji...

Svega osamdeset primeraka 599 SA Aperta modela keirano je u pogonima kompanije Ferrari, što ga čini ređim i od serija kao što su Ferrari Monza SP1 i SP2. Aperta linija kreirana je kao kabrio varijanta tvrdokornog 599 GTO automobila, a ovaj posebni koji možete videti prešao je svega 11.100 kilometara u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Ova mašina pojavila se u Velikoj Britaniji, ali je svoje prve tri godine nakon izlaska iz fabrike provela u Francuskoj, na ulicama Nice i Kana. U poslednjih šest godina, ovaj retki i predivni Ferrari prešao je svega 700 kilometara i završio je kao posebna jedinica, naručena sa posebnom nijansom eksterijera, nazvanom Nero Stellato. On je opremljen crnom prednjom i zadnjom Cavallino oznakom, Scuderia grbovima, mat crnim točkovima i crnim kočionim kleštima.

Enterijer ove posebne jedinice takođe je priča za sebe, zahvaljujući specijalnoj Hermés narandžastoj nijansi, koja je na savršen način akcentovana karbonskim trkačkim sedištima, donjim delom kontrolne table, transmisionim tunelom i panelima vrata. Ostale površine enterijera finiširane su crnom kožom, dok se unutra mogu pronaći i umeci na kontrolnoj tabli u Nero Stellato nijansi.

Ispred putničke kabine nalazi se pestolitarska V12 zver koja stvara 661 ks pri 8.250 rpm i 620 Nm, što su iste cifre performanse kao kod modela 599 GTO. 599 SA Aperta, sa druge strane, poseduje poseban izduvni sistem kreiran na bazi onog koji možemo videti samo na trkački orijentisanom 599XX modelu. 599 SA Aperta razvija stotku iz mesta za 3,6 sekundi i nastavlja da ubrzava do maksimalnih 325 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group