Egzotični Shelby Cobra CSX4000 predstavlja blještavu eru američkih mišićavih sportaka

Jedan veoma retki Shelby Cobra CSX4000 Series Roadster biće predstavljen na aukciji kompanije Mecum tokom sledećeg jula...

Lista aukcijske kuće ističe da, uprkos tome što se ovde radi o jedinici prvi put kreiranoj 1965. godine, ona zapravo nije kreirana sredinom šezdesetih već je dizajnirana i oživljena dvehiljaditih, kada je Shelby lansirao CSX4000 kao omaž originalnom automobilu. Svega četrdeset primeraka Cobra CSX4000 modela kreirano je u seriji, sa ovim primerkom koji je bio dvadeset i deveti, odnosno samo jedan od pet koji poseduju ručno kreiranu, poliranu aluminijumsku karoseriju.

Eksterijer ovog automobila predstavlja pravu poslasticu za oči, zahvaljujući blještavim aluminijumskim panelima koji ističu svaku krivinu i oštar ugao ovog ikoničnog dizajna. Komplementirajući eksterijeru, dolaze petnaestoinčni Trigo točkovi sa retro Goodyear Eagle Billboard trkačkim gumama. Tu je takođe hromirani roll hoop i izduvne grane koje izlaze bočno.

Za pokretanje ovog unikatnog Cobra CSX4000 Series Roadster zadužen je V8 motor koji stvara 535 ks i 739 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat poseduje dva Holley četvorogrla karburatora i matiran je na četvorostepeni manualni menjač, koji pokreće zadnje točkove.

Listing aukcijske kuće Mecum, navodi da su Baer kočioni diskovi takođe na sve četiri strane i da Cobra donosi podesive amortizere. Dodatno, on je opremljen Shelby/Dana 44 zadnjim diferencijalom i poseduje „rack and pinion“ sistem upravljanja.

Jedan pogled u putničku kabinu otkriva crne kožne postave širom kontrolne table i sedišta. Tu je još i trokraki volan drvenog rama i kontrolna tabla je lično potpisana od strane Kerola Šelbija.

Listing ne pruža bilo kakve vlasničke detalje vezane za ovaj automobil, niti njegovu kilometražu ispod kaiša međutim, uz nešto malo istraživanja moguće je videti da je prodat za 205.000 dolara avgusta meseca od strane Bring a Trailer. U to vreme, ova srebrna mašina posedovala je svega 2.896,8 pređenih kilometara na odometru.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group