Dva mladića ukrala moćni Dodge Charger iz predstavništva i pobegli policiji

Policija u Severnoj Karolini uhapsila je dva mladića koji su ih naterali u visokooktansku poteru u kojoj su brzine dostizale i 241 km/h...

Lokalni mediji preneli su da je u nedelju oko jedanaest uveče po lokalnom vremenu iz lokalnog predstavništva ukraden 2022 Dodge Charger model, opremljen Scat paketom visokih performansi.

Potera je počela nedugo nakon što je Charger ukraden i primećen nedaleko od predstavništva. Policija je nastavila da juri za Dodge modelom duž lokalnog autoputa, tokom čega su brzine ponekada prelazile i 240 km/h, ali je vozač ovog američkog super-sportaka, dvadesetogodišnji Deril Džef, zajedno sa svojim saputnikom, dvadeset i tri godine starim Žiruom Džentijem, uspeo u prvi mah da umakne policijskoj poteri.

Lokalna državna patrola na autoputevima izjavila je da su Džef i Dženti uspeli da se otarase sedan modela visokih performansi na jednom putu u blizini Okruga Vejn. Policija je ubrzo stigla do automobila i primetila kako se ovaj par udaljava putem, nedugo potom stavljajući im lisice na ruke.

Dva mladića su optužena za vožnju brzinom većom od 230 km/h u zoni od 105 km/h, delo izbegavanja hapšenja, delo posedovanja ukradenog vozila, nasilničke vožnje i ometanje u radu policijskih organa.

Za snagu Charger Scat Pack modela zadužen je 6.423,73 cc veliki HEMI V8 motor unutrašnjeg sagorevanja, dobar za 485 ks i 644 Nm obrtnog momenta. Sva ova sila šalje se na zadnje točkove, ali iako Scat Pack verzija ne dostiže vanzemaljske performanse Hellcat linije, ona i dalje dostiže stotku iz mesta za nešto više od četiri sekunde i maksimalno, elektronski ograničeno ubrzanje od 281 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group